Hvor er det vondt å ta tatovering?

Mange nybegynnere som har bestemt seg for å bruke sitt første design, vil vite om det gjør vondt å tatovere seg. I artikkelen svarte vi på dette spørsmålet og forklarte hva som påvirker smertenivået under en økt.

Gjør tatoveringer vondt?

Ja, det gjør vondt å tatovere. Tross alt stikker mellom 1 og 20 nåler huden din på en gang, om og om igjen – hundrevis av ganger i løpet av en enkelt økt. Som regel, under økten, bruker mestere smertestillende midler, så noe av smerten blir sløvet. Men ikke alle tatoveringssmerter er like. Det er mange forskjellige faktorer som kan påvirke mengden smerte: fra følsomheten til området til den psykologiske tilstanden til jenta eller fyren.

Hvor vondt er det å tatovere seg?

Faktisk kan ingen mester gi et definitivt svar på dette spørsmålet, siden intensiteten av sensasjoner påvirkes av flere faktorer:

  • Tatoveringsplassering. Smerte kan variere betydelig i alvorlighetsgrad avhengig av kroppsdel: områder med fett er minst smertefulle. Mens området med en liten mengde fett er det mest smertefulle stedet, spesielt hvis det ligger nær beinene.
  • Tatoveringsstil. Det finnes mange forskjellige typer tatoveringsstiler, og de er alle gjort på forskjellige måter. For eksempel inneholder portretter mye skyggelegging, noe som betyr at kunstneren vil bruke flere nåler til en tatovering enn når han tatoverer noen bokstaver.
  • Smerteterskel. Hver person har sin egen smerteskala. Mens en person kan være komfortabel med å tatovere seg i 5, 6 eller til og med 7 timer, kan en annen finne det vanskelig å holde ut en økt som varer mer enn 1 time.
  • Alkohol inntak. I mange tilfeller øker rus fra alkohol følsomheten til smertereseptorer. I tillegg vil blodstrømmen bli sterkere under tatovering, så kunstnere nekter ofte å tilby tjenester til en person som kommer til en økt i en slik tilstand.
  • Nåværende helsetilstand. Ulike sykdommer påvirker menneskekroppen forskjellig og forårsaker ofte smerte når man tar en tatovering, som tåles mye dårligere enn vanlig. Dette skjer fordi smertereseptorene og sentralnervesystemet er under økt stressnivå. I tillegg øker et nedsatt immunsystem helingstiden til en tatovering. Derfor, før du går til salongen, må du være fullstendig kurert.

Hvordan sammenligner tatoveringssmerter?

Mange sammenligner smerten ved å tatovere seg med en ripe, skrubbsår eller bistikk, som gir en brennende og stikkende følelse. Nedenfor er de vanligste smerteopplevelsene som oppstår under økten.

  • Kløende smerte. Dette er en vanlig type følelse som de fleste opplever etter å ha tatt tatoveringer. Når tatoveringsmaskinen begynner å bevege seg over huden, opplever en person ubehag, som minner om en ripe. Denne følelsen vises imidlertid bare når det samme området behandles over lang tid.
  • Brennende smerte. Som regel oppstår slike sensasjoner når kunstneren begynner å tegne svært små elementer inn i tatoveringen. De føles som om en nål stikker dypt inn i huden, og forårsaker dermed skarpe og intense smerter. Denne typen smerte er mer vanlig i områder som er dekket av et tynnere hudlag, som håndledd, hender, ribber, legg og den ytre delen av foten.
  • Vibrerende smerte. Du kan oppleve et lignende fenomen når du får en tatovering nær bein, på steder som ytre håndledd, albuer, ribbeina og ankler. Når nåler treffer huden gjentatte ganger i høy hastighet, kan det forårsake en del vibrasjoner. I de fleste tilfeller regnes ikke denne smerten som skarp eller uutholdelig, men er definitivt en ubehagelig følelse. Jo mindre muskler eller fett det er over et bein, jo mer sannsynlig er det at du opplever disse følelsene.
  • Bakgrunnssmerter. Dette er favoritttypen smerte blant ekte tatoveringskjennere (uansett hvor rart det kan høres ut). Når teknikeren gjør de første passeringene av nålene over huden din, vil smerten sannsynligvis være ganske intens.

Og hvis du tar en tatovering for første gang, tenker du kanskje for deg selv: “Jeg vil slutte!” Men ikke bekymre deg, etter noen minutter vil et adrenalinkick oppstå: smerten vil avta og vil begynne å merkes i bakgrunnen. Dette er kroppens naturlige måte å takle en tatovering på, som den gjenkjenner som traumer. Fra tid til annen vil kroppen din snurre tilbake til virkeligheten og du må håndtere økte smertereseptorer igjen. Men snart vil smerten forsvinne i bakgrunnen igjen. Hvis smertene blir uutholdelige, er det ikke noe galt i å fortelle det til legen din. De fleste artister vil gjerne ta en liten pause. På dette tidspunktet kan du gå ut i noen minutter, få litt frisk luft og bestemme om du skal fullføre tegningen i dag.

Hvor er det mest smertefulle stedet å få en tatovering?

Smertegrensen for hver person er forskjellig, så følelsene som oppstår under økten varierer betydelig. Det er imidlertid en liste over steder på kroppen hvor det er mest smertefullt å få tatoveringer. Det gjør vondt for mange jenter å tatovere seg på håndleddet, på fingeren, på ribbeina, på kragebeinet, under brystene, på korsryggen, på magen. Gutter synes det er vondt å få tatoveringer på halsen, føttene, brystet og nedre del av magen i lyskeområdet.

Hvor skader det ikke å tatovere seg?

Minst smerte kjennes i områder med et fettlag. De mest smertefrie stedene for jenter å få tatoveringer er: på ryggen, på leggen, på skulderen, på underarmen, på låret. Ikke såre steder for tatoveringer hos menn: på benet, på armene, på brystet (på musklene), på ryggen, på leggene.

Generelt er stedene hvor det gjør vondt å tatovere seg individuelle for hver person. Noen synes det er vondt å tatovere seg på armen, mens andre synes det er vondt å tatovere seg på ryggen. Derfor kan du finne ut om det gjør vondt å tatovere seg eller ikke bare fra din egen erfaring, etter å ha besøkt salongen.

Leave a Comment