Tatovering flasser

Enten du er dekket av tatoveringer eller nettopp har fått din første, kan flaking- og flakingfasen av tatoveringshelbredelse være svært ubehagelig. Å se store fargerike flak av tatoveringen din flasser av kan få deg til å tro at tatoveringen din mister farge og blekk, eller at det er noe galt med den. Imidlertid er flassing og flassing av tatoveringen en naturlig del av helbredelsesprosessen og er sjelden grunn til bekymring. Likevel, jo mer du kan forhindre at det skjer, jo bedre.

I denne artikkelen vil vi ta en grundig titt på prosessen med tatoveringshelbredelse, skurring, flassing og flassing. Vi vil også gi deg noen nyttige tips om hvordan du kan redusere tatoveringsflassing. Men viktigst av alt, vi vil dekke noen viktige bør og ikke gjøres for å unngå flassing, samt hvordan ta vare på en flassende tatovering.

Peeling er normalt og forventet. Dette er en del av helbredelsesprosessen som vanligvis begynner noen dager etter tatoveringen. Dette er et tegn på at huden regenererer, og starter med å fjerne døde, skadede hudceller slik at nye hudceller kan dannes og vokse.

Hva er tatoveringspeeling og hvorfor flasser en tatovering av?

I hovedsak er tatoveringspeeling en alvorlig peeling av epidermis (øverste) lag av huden din. Eksfoliering er det huden din gjør naturlig hver dag for å bli kvitt millioner av døde hudceller. Du legger vanligvis ikke merke til at kroppen din gjør dette fordi nivået av peeling er veldig lite.

Men når du først får en tatovering, blir det nesten umulig å ignorere. I motsetning til vanlig peeling vil hudflakene være betydelig større i størrelse og vil inneholde tatoveringsblekk. Dette kan sikkert være alarmerende, men det er vanligvis ikke noe å bekymre seg for.

Heldigvis vil det meste av tatoveringsblekket ditt være godt innebygd dypt inne i dermis, eller under overflaten av huden. Noe avskalling av tatoveringen er uunngåelig, men du ønsker likevel å dempe avskallingen så mye som mulig for å unngå forvrengning av tatoveringen. Mindre flassing betyr mye mindre sjanse for skorper og mindre ubehagelig kløe.

Når begynner en tatovering å flasse og hvor lenge varer den?

I gjennomsnitt begynner nye tatoveringer å flasse av rundt den fjerde eller femte dagen. Dette vil variere fra person til person. Noen kan oppleve peeling allerede andre dagen, mens andre kan oppleve peeling etter omtrent en uke.

Når peelingen begynner, går det vanligvis over i løpet av en uke eller to. Det er mange grunner til at noen tatoveringer løsner tidligere enn andre. Og det er mange grunner til at noen tatoveringer skreller mer enn andre. Disse inkluderer plassering av tatoveringen, størrelse, farge, intensitet og hvor grovt eller dypt nålene trenger inn i huden.

Hva du skal gjøre når du tar vare på en peeling-tatovering

  1. Bruk løse klær. Trange klær kan gni og trekke i tatoveringen, noe som kan føre til at huden rives av for tidlig. Jo mindre du gnir tatoveringen din, jo bedre.
  2. Gi kroppen din tid til å helbrede gjennom sine egne naturlige prosesser. Så mye som du ønsker å vise frem det nye blekket ditt, vil det sannsynligvis ikke se pent ut før det gror. Det vil sannsynligvis se tørt, flekkete og flassende ut i noen uker. Husk at huden din har blitt skadet og at det vil ta tid å bli frisk igjen. Vær snill mot kroppen din og gi den tid til å restituere seg. I tillegg kan det å ta godt vare på tatoveringen hjelpe tatoveringen din til å helbrede raskere.
  3. Hold din ferske tatovering ren. Tatoveringsrens er en viktig del av tatoveringshelbredelsesprosessen. Regelmessig rengjøring av tatoveringen din vil fjerne smuss, plasma, blod eller olje som kan tette porene dine. For å fremme raskere, sunnere hudvekst, sørg for at tatoveringen din er ren og kan puste. Pass også på at du har på deg rene klær og bruk friske håndklær og sengetøy.
  4. Hold tatoveringen fuktig. Etter å ha fjernet den første bandasjen og renset tatoveringen, vil bruk av ettervernprodukter bidra til å forhindre kløe. Petroleumsbaserte produkter bør unngås da de er kjent for å tette porene.

Hvordan ikke ta vare på en peeling tatovering

  1. Ikke plukk eller trekk sårskorper/flak. Uansett hvor fristende det kan være å fjerne død hud som knapt henger på. Skorpene dine er sannsynligvis fortsatt festet til sunn hud, og hvis de fjernes for tidlig, kan såret åpne seg igjen og begynne å blø. Hvis dette skjer, kan blekket trekke seg vekk fra huden og forvrenge tatoveringsdesignet./
  2. Ikke klø, klø eller gni den peeling-tatoveringen. Selv om du kanskje tror at hendene dine er rene, er neglene dine et flott fristed for bakterier. Gni eller skraping kan overføre bakterier fra neglene til det åpne såret, noe som skaper en risiko for infeksjon. I tillegg, hvis du skraper den kløende huden, kan skorpene flasse eller flasse av for tidlig, og skade tatoveringsdesignet.
  3. Ikke senk tatoveringen i vann over lengre tid. Du bør unngå å senke tatoveringen din i væske i minst et par uker.

Tegn på dårlig tatoveringshelbredelse

Fem tegn å se etter:

  • Influensalignende symptomer, som feber eller frysninger, er klare tegn på at kroppen din kjemper mot en infeksjon eller en allergisk reaksjon. Hvis du opplever disse symptomene, kontakt din foretrukne helsepersonell så snart som mulig.
  • Rød, hoven hud. Selv om noe hevelse og rødhet er normalt og forventet, hvis tatoveringen din fortsatt ser sår ut noen dager etter å ha fått den, kan det tyde på at et problem er under oppsikt. Det er bedre å håndtere det tidligere enn å vente for å se om det utvikler seg til en infeksjon.
  • Overflødig væske er et annet tegn å se etter. Tatoveringen “frigjør” naturlig væske som overflødig blekk, plasma og til og med blod de første timene eller til og med dagen etter tatoveringen. Men hvis tatoveringen fortsetter å lekke væske, spesielt hvis den er grønn eller gulaktig, kan det tyde på en infeksjon, og du bør oppsøke lege umiddelbart.
  • Kløende støt eller elveblest kan være et tegn på allergi mot blekket eller produktene du bruker. Selv etter at tatoveringen har grodd, hvis du merker at tatoveringen din klør eller har uforklarlige klumper eller elveblest, bør du oppsøke lege. Allergiske reaksjoner kan ta uker, måneder eller til og med år før du oppstår.
  • Arrdannelse er en naturlig reaksjon på et åpent sår. Det dannes naturlig skorper på huden under helingsprosessen. Men etter fullstendig og riktig helbredelse, bør tatoveringen ikke vise noen tegn til arrdannelse.

Hva du skal sette på en tatovering mens den flasser av

Heldigvis er det skritt du kan ta for å hjelpe tatoveringen din til å helbrede fullt ut og se best ut i flere tiår fremover, disse inkluderer:

  • Hold det rent. Det er spesielt viktig å holde huden ren mens tatoveringen din helbreder. Sørg for å starte med rene hender og bruk kun mild, antibakteriell, parfymefri såpe. La deretter huden lufttørke eller tørk forsiktig med et rent håndkle.
  • Velge ettervernprodukter designet for tatoveringer. Når tatoveringen leges, kan huden bli tørr, stram og kløende.
  • Beskytter huden mot overdreven soleksponering. På grunn av UV-stråling kan overdreven soleksponering forårsake for tidlig aldring, noe som gjør at huden blir matt, tørr og mister elastisitet. Dessuten kan det føre til at tatoveringene dine forsvinner. Så ta ekstra forholdsregler for å beskytte huden din ved å bruke en bredspektret solkrem (SPF 30 eller høyere). Påfør solkrem på eksponert hud, spesielt helbredet hud med tatoveringer, 15 minutter før soleksponering, og påfør deretter på nytt annenhver time mens du er i solen.
  • Unngå solarium. For å hjelpe huden din med å holde seg sunn og fast, unngå økt risiko for hudkreft, og forhindre at tatoveringer falmer, unngå solarium. Hvis du vil se solbrun ut, finnes det mange solkremer eller sprayer du kan bruke i stedet.
  • Snakk med hudlegen din: Huden din kan reagere i dager eller til og med år etter å ha tatt en tatovering. Hvis du begynner å merke endringer, kontakt hudlegen din for råd og behandling.

Leave a Comment