Er det mulig å gjøre laser hårfjerning på en tatovering?

Nylig har tatoveringer blitt spesielt populære blant folk i forskjellige aldre. Dessuten tyr representanter for begge kjønn til slik kroppsdekorasjon. Som regel vurderes ytterligere ulemper senere. De kan oppstå fordi håret fortsetter å vokse i området der tatoveringen ble brukt.

Selvfølgelig kan du bruke den tradisjonelle metoden for hårfjerning. Men effekten av en slik operasjon vil ikke være langsiktig. En annen ting er å fjerne hår med laser. Men er det mulig å gjøre laser hårfjerning på en tatovering? Dette spørsmålet oppstår for alle som tviler på kompatibiliteten til laserhårfjerning og tatoveringer, fordi metoden for å fjerne tatoveringer ved hjelp av samme metode er viden kjent.

Hvordan påvirker en laser pigmentet i en tegning?

Hårfjerning med laser er den eneste metoden med langsiktige resultater for å fjerne hår fra huden. Ulike lasere brukes til hårfjerning, da de er forskjellige i deres evner.

Når det utsettes for laser, kan fargepigmentet til designet bli ødelagt. En hudforbrenning oppstår på dette stedet, som ser ut som en blemme. Etter at tatoveringen har grodd, forblir arr og hvite flekker på tatoveringen. Det er imidlertid et unntak her. I motsetning til oppfatningen av skeptikere, skynder vi oss å forsikre deg om at laser hårfjerning på en tatovering er helt akseptabelt. Men det er noen nyanser her.

  • Rubin laser. Brukes sjelden til hårfjerning hvis du har en tatovering. Bølgelengden er 694 nm. Dens stråling trenger inn i huden til en dybde på 1 mm. Denne enheten brukes på lys hud, siden slik stråling ikke takler melanin. Det anbefales ikke å bruke en rubinlaser for laserhårfjerning med tatoveringer laget med grønne, blå eller lilla fargestoffer og deres nyanser, samt med svarte og lilla pigmenter.
  • Alexandritt laser. Brukes sjelden til hårfjerning hvis du har en tatovering. Bølgelengden til en slik laser er 755 nm. Den trenger 1,8 millimeter dypt inn i huden. Den brukes også til hårfjerning på hud med lett pigment. Ikke bruk når du behandler design trykt i svart, blått, grønt og oransje.
  • Diode laser. Har en bølgelengde på 808-810 nm. Brukes til hårfjerning av alle typer hår. Fungerer best på mørkt hår. Derfor anbefales ikke en diodelaser for hårfjerning på tatoveringer av mørke nyanser og svart farge.
  • Neodymium laser. Oftest brukt til hårfjerning i nærvær av en tatovering. Bølgelengden til en slik enhet kan justeres fra 532 til 1064 nm. Med dens hjelp kan du utføre laserhårfjerning av lyse og mørke hår. Kortvarig eksponering av en neodymlaser til et tatoveringssted forårsaker ikke brannskader. Under den første behandlingen kan mønsteret bli mørkere. Med påfølgende laserbehandlingsøkter får tatoveringsområdet vanligvis blekere nyanser.

Hvordan kan du fjerne uønsket hår fra området der du har en tatovering?

Før du bestemmer deg for laserhårfjerning i tatoveringsområdet, kontakt en spesialist. De vil definitivt fortelle deg om laser hårfjerning med tatovering er mulig, og hvilken metode som er best å bruke i ditt tilfelle.

Uønskede hår på en tatovering kan håndteres ved hjelp av flere metoder:

  1. Bruk en av de mekaniske metodene (barberhøvel, voks, sukkering). Effekten av slike prosedyrer vil være kortvarig. Vær oppmerksom på at noen fjerningsalternativer forårsaker ubehag.
  2. En tatovering kan gjøres etter å ha gjennomgått hårfjerning med laser. Denne metoden vil være den mest optimale. Gjør først hårfjerning med laser på et bestemt område, vent til huden kommer seg, og påfør deretter designet på kroppen. Denne metoden passer for de som fortsatt bestemmer seg for en tatovering.
  3. Før du bruker laseren, dekk tatoveringen med en hvit kosmetisk blyant. Siden laserstråler påvirker et spesifikt pigment, kan det oppstå brannskader fra laserhårfjerning på en tatovering under prosedyren. For å unngå dette er det bedre å dekke alle elementene i designet med hvitt. Denne teknikken bidrar til å beskytte huden mot brannskader.
  4. Utfør hårfjerning med laser uten å berøre mønsterområdet. Du kan prøve å ødelegge hårsekkene rundt tatoveringen eller mellom konturene av designet. Selv om det er en mulighet for at laserstrålingen vil fange opp fargepigmentet, og etter laserhårfjerning vil det oppstå en brannskade på tatoveringsstedet.
  5. Bruk neodym laser. Dette er den eneste sikre måten for laserhårfjerning og tatoveringer å være kompatible. Under denne behandlingen forsegles kapillærene som mater folliklene. Som et resultat faller hårene ut. Selve prosedyren tar ikke mye tid og forårsaker ikke smerte.

Vi håper materialet vårt var nyttig for deg. Og la oss minne deg på at hvis du har en tatovering og ønsker å gjennomgå et laserhårfjerningskurs, ta kontakt med en profesjonell kosmetolog. Legen vil fortelle deg om de tilgjengelige metodene for hårfjerning i ditt tilfelle, og vil også utføre prosedyren riktig og trygt.

Leave a Comment